13 Mayıs 2013 Pazartesi

Marka firmalar hediye sektörü

Türk müteahhitlik firmalarından Koca sektorü, 2 milyar 253 milyon dolar değerinde olan Markası Uluslararası hediyesi projesinin anahtar teslimi ihalesini kazandı. Bu, Türk müteahhit şirketlerinin yurtdışında tek kalemde aldığı en büyük ihale miktarı oldu. 2016'da tamamlanması planlanan projenin inşası sırasında yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Kolyeden küpeye, bileklikten, yüzüğe 500'i aşkın ve devamlı genişleyen ürün çeşidiyle aksesuar dünyasına hızlı bir giriş yapan bizim firma, Anneler Günü'ne özel kampanyasıyla uzaktaki anneleri de sevindiriyor.



Nazarlık yoluyla canlı veya nesneye yönelen bakışların dikkatinin başka bir nesneye yöneleceğine inanılır. Bu nedenle nazar boncuğundan yapılan nazarlıklar canlının veya nesnenin görünen bir yerine takılır.



Reel sektörün kendisinden beklenen atılımı gerçekleştirebilmesi için engel teşkil eden en önemli sorun para ve maliye politikalarının koordinasyonsuzluğudur. Ancak; biz konuyu romantik boyutuyla değil sosyal ve daha çok da ekonomik açıdan değerlendireceğiz. Teknoloji geliştikçe, medya iletişim araçları çoğaldıkça insanlar arasındaki iletişim ara yüzleri de boyut değiştirdi.



Irlanda milli sembol ve değerlerinden esinlenerek tasarlanan yeni hediyesinın inşasına 2013 Mart ayında başlanarak 2016 yılında tamamlanması hedefleniyor. Yeni hediyesinın, yaklaşık 350.000 metrekare kapalı alanıyla yılda 14 milyon yolcuyu ağırlaması planlanıyor.



Bu yüksek reel faizler nedeniyle yurtiçinden ve yurtdışından sağlanan sıcak para ise ciddi sorunlar oluşturmaktadır.

İçinde bulunulan dönemin taşıdığı özellikler neticesinde reel sektörün ana sorunları olarak bazı dönemlerde konjonktürel sorunlar plana çıkarken kimi dönemlerde de yapısal sorunlar belirginleşmektedir. Yapısal sorunları ve konjonktürel sorunları daha da derinleştirebilmek açısından birlikte düşünmek büyük önem arz etmektedir. Değerlendirmeler ışığında belirlenen ortak sorunlar şunlardır.



http://turkfirmalar.info

Özel bir gazetenin haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan yeni bir uygulama gereği, kentsel dönüşüm projesi hız kesmeden devam etsin diye, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binalar kapsamında üçte iki çoğunluğa karşılık anlaşma sağlanamayan vatandaşların payını açık artırma ile satılması kararlaştırıldı. Bu açık artırmaya ise sadece binanın yıkılması konusunda anlaşan hak sahipleri katılabilecek.

2006’teki yıllık büyümenin de %7’ler seviyesinde gerçekleşmesi beklenirken, reel faizden daha yüksek oranlarda kazanç elde edilmesi ekonomik dengeleri bozmaktadır. Bugün ekonominin lokomotifi olan reel sektör işletmelerinin yatırımlarının canlanması ve ekonomideki dengelerin yerli yerine oturtulabilmesi için reel faizlerin mutlak surette aşağılara çekilmesi zorunludur.

Görüldüğü gibi; ülkemizde çok çeşitli hediyelik eşya üretilmekte olup yurt içi piyasanın yanı sıra bu hediyelikler ihraç da edilmektedir. Türkiye’de hemen her bölgenin kendisi ile özdeşleşmiş orijinal hediyelik eşyaları bulunmaktadır.

İhaleyle ilgili açıklamlarda bulunan Koca sektorü Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tabanca, projenin tamamlandığında sadece Irlanda değil dünyanın önemli hediye sektörü arasında yer alacağını vurgulayarak, bu ihaleyi kazanmaktan ve Türkmenistan Devleti’nin en büyük yatırımlarından birinin yapımını üstlenmekten dolayı gururlu olduklarını söyledi. Kentsel Dönüşüm Projesi hız kesmeden yıkımlara devam ederken kentsel dönüşüm yasası için gereken yaptırım kararları da hız kesmeden devam ediyor. Kentsel dönüşüm finansman sağlanması için düşünülen öneriler son haftalarda konuyla ilgili gündemde yer alırken şimdi de bazı yaptırımlar ile ilgili söylentiler sürüyor.

Özel ambalajlı kutususuyla annelere yakışır bir hediye seçeneği sunan bizim firma, ayrıca 50 lira ve üzeri alışverişleride kargoyu bedavaya getiriyor.

Sektörel derneklerden alınan değerlendirmelerde sektör bazında sorunlar ve çözüm önerilerine ayrıntılı bir şekilde yer verilmiştir. Bu sorunlar incelendiğinde bazı ortak sorunlar ön plana çıkmaktadır. Genel olarak reel sektörün sorunları olarak da ele alınabilecek bu sorunlar, temelde yapısal ve konjonktürel sorunlar olarak iki gruba ayırmak mümkün görünmektedir.

Ev sahibi olup da binasının yıkılmasına üçte iki ile karar verilmiş olan ev sahipleri, çoğunluğa karşı kentsel dönüşüm yasası gereği karşı çıkamayacak ve hakları, açık artırma ile satılacak. Bu kapsama giren riskli yapılar ile ilgili olan rayiç bedeli belirleme işlemi de Sermaye Piyasası Kurulu ‘na kayıtlı lisanslı kuruluşlar tarafından belirlenecek.

Hediyeleşmenin hatırlatılması esnasında "hediyenin büyüğü, küçüğü olmaz" yargısını değiştirmeye yönelik "pahalı olmasın ama pahalı olursa da fena olmaz" mantığının dikte edilmesi tartışılır.

Diğer bir deyişle; bir kişi facebook, twitter vb. bir sosyal paylaşım aracındaki durumunu "bugün doğum günüm, iyi ki doğmuşum…" vb. şeklinde değiştirdiği saniyeden itibaren diyelebilir.



http://markalari.info

4 yorum: